Amb l’objectiu de garantir la participació dels ciutadans en el procediment d’elaboració de normes amb rang reglamentari, i en compliment del que es disposa en l’article 133 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, es sotmet a consulta pública, la necessitat d’aprovar un Pla Local D’Habitatge de Vinebre.

El marc en què es planteja la nova norma és el següent:

ASSUMPTE:

S’ha detectat per aquesta alcaldia la necessitat d’aprovar un Pla Local d’Habitatge del municipi de Vinebre per tal de donar solucions a la problemàtica de l’habitatge al municipi.

L’esmentat Pla està previst per aquest any, com a normativa. En compliment d’allò esmentat, el marc en el que es planteja la nova norma és el següent:

Antecedents:

El municipi de Vinebre no disposa de cap instrument de política d’habitatge, i cada vegada es més necessari disposar d’habitatges per tal que el municipi pugui oferir una resposta a la problemàtica existent per manca d’habitatges.

Problemes que es volen solucionar amb la norma: oferir una resposta a la problemàtica existent per manca d’habitatges, per a potenciar que vinguin a viure al poble, i evitar la despoblació.

Necessitats i oportunitats de la seva aprovació: En aquest moment es considera adient redactar un Pla Local d’Habitatge, que ha de permetre l’Ajuntament treballar per donar contingut a la política d’habitatge del municipi.

Els objectius d’aquest Pla són

• Augmentar l’habitatge social i assequible i afavorir l’accés a l’habitatge preferentment dels col·lectius en risc d’exclusió residencial.

• Detectar i mobilitzar l’habitatge buit.

• Fomentar la rehabilitació com a eina per augmentar el parc immobiliari i tenir llars més accessibles

• Millorar l’eficiència energètica i fomentar les energies renovables

• Afavorir l’habitatge en règim de lloguer.

Data inici consulta: 28/11/2022. Data finalització consulta: 12/12/2022.

Adreça de correu electrònic per les aportacions dels ciutadans: ajuntament@vinebre.cat

Vinebre , 28 de novembre de 2022

L’alcaldessa Gemma Carim Gironés