Avui ha tingut lloc a Vinebre la 13a Trobada ZER Ribera d’Ebre Nord. Un esdeveniment de caràcter cultural que organitzen cada any els centres educatius de Vinebre, Garcia i La Torre de l’Espanyol amb l’objectiu de fomentar l’hàbit de la lectura per als més petits. Per tal d’aconseguir aquesta meta, cada any es convida un escriptor o escriptora perquè els nens i nenes tinguin un bon exemple a seguir i una bona referència.

L’acte ha començat a les 9.00 h al Col·legi Les Eres de Vinebre, on tots els alumnes dels tres col·legis participants en la trobada s’han fet la foto de benvinguda i han esmorzat. 

Després d’esmorzar i d’haver agafat forces, ha tingut lloc la trobada literària amb l’escriptora Gemma Armengol i tots els nens han realitzat diferents activitats i un taller de jocs organitzat per Ebreal3 de Tivissa.

Una de les activitats principals ha estat l’anomenada Cúpula Gustum. Aquest és un projecte de cooperació interterritorial coordinat per l’Associació Leader de Ponent i impulsat a la nostra comarca pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre i Terra Alta (CIS). Té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i comercialització del producte agroalimentari local, artesà i de qualitat i de la sinergia amb altres sectors del territori com el turisme, la gastronomia i el petit comerç. La cúpula ha estat possible gràcies a la col·laboració de CRP Ribera d’Ebre, Ajuntament de Vinebre, ZER Ribera d’Ebre Nord i el CIS.

Aquesta experiència ha estat realitzada simultàniament amb la visita a la cerveseria local de Vinebre, L’Anjub. Els alumnes s’han dividit en grups i mentre uns vivien l’experiència de la Cúpula els altres descobrien la fàbrica de cervesa, i a la inversa. Un cop finalitzades aquestes activitats, tot el grup s’ha desplaçat al palauet renaixentista de Ca Don Joan per visitar la recent exposició “Joguines del segle passat”. Seguidament, per concloure el matí, alumnes i professors han fet un dinar en germanor.

A les 15.00 h s’ha reprès l’activitat amb el certamen de lectura amb veu alta a la Sala del Cine. Nens, nenes i professors han recitat a dalt de l’escenari fragments del llibre de l’escriptora convidada anomenat “Cosa de Bruixes”. L’acte ha finalitzat amb l’entrega d’un lot de productes locals, dels tres pobles participants, a l’escriptora Gemma Armengol i amb una petita discomòbil amb Jordj on tots han saltat i ballat de valent. L’Ajuntament de Vinebre hi ha col·laborat cedint la Sala del Cinema, els barracons i organitzant l’aperitiu