El municipi riberenc forma part del nou videojoc Belly Run, creat per dos emprenedors de les Terres de l’Ebre

Vinebre

Hi ha alguna manera millor d’aprendre la cultura, música, tradicions i història d’un territori que jugant? La setmana passada va néixer Belly Run, el nou videojoc per a dispositius mòbils i tauletes, fet per l’empresa ebrenca EAAPP Entertainment S.L, dels emprenedors Josep Piñol i Josep Adell, i ambientat en les Terres de l’Ebre. El sistema de joc és similar al clàssic Mario Bros de tota la vida, on el personatge principal ha de superar diferents obstacles per avançar pantalles. Però la principal diferència amb el mític joc de Nintendo és que les pantalles són localitzacions de les Terres de l’Ebre, una d’elles la nostra, Vinebre, i que el protagonista es diu “Paco lo panxut”.

L’app, disponible de manera gratuïta per dispositius Android i IOS, està pensada per a la promoció cultural i turística del territori. És el primer cop que un joc per a mòbil recrea costums, tradicions i patrimoni arquitectònic amb una usabilitat adaptada als nous temps.

Èxit nacional i internacional des del primer minut

Ha sigut arribar i moldre, com diu el refrany. Belly Run en les seves primeres 24 h al mercat va aconseguir la següent fita:

  • Gairebé 6000 descàrregues i estar en tercera posició dins del rànquing mundial d’Apple Store.
  • 3.220 descàrregues en el sistema operatiu IOS i 2.600 en el cas d’Android, algunes de les quals registrades en països com el Japó i els Estats Units, segons els indicatius de l’URL.

Escrivint aquestes línies, 5 dies més tard de l’estrena del videojoc, ens comuniquen que ja arriben a qüasi a les 12.000 descàrregues.

66712b5f-3351-4ef9-bbf0-1a3f5a50c042

L’emprenedor ebrenc i un dels impulsors del joc, Josep Piñol, explica que “el fet d’aparèixer en aquest rànquing, fa preveure que durant els següents dies augmentaran considerablement les descarregues a escala mundial”. Entrar a aquestes llistes no és gens fàcil, ja que “des d’Apple, exigeixen arribar a uns mínims difícils d’aconseguir. Ens falten, encara, més estadístiques per analitzar, però ja podem dir que el projecte ha estat un èxit” puntualitza Piñol.

Les Terres de l’Ebre en ascens positiu cap a la digitalització i l’emprenedoria

1K7A0935

Des de l’Ajuntament de Vinebre ens sumem i donem suport en aquests projectes i iniciatives per part d’emprenedors del nostre territori, ja que promocionen i dinamitzen el turisme del nostre territori arreu del món i els jugadors aprenen i es formen culturalment d’una manera divertida i entretinguda.